Perniagaan Digital / Digital Business

Perniagaan Digital

Advertisement

Perniagaan digital adalah penciptaan reka bentuk perniagaan baru dengan mengaburkan dunia digital dan fizikal. … menjanjikan untuk menyatukan manusia, perniagaan, dan perkara-perkara yang mengganggu model perniagaan sedia ada “.

Model Digital

Menggunakan teknologi untuk mencipta nilai baru dalam model perniagaan, pengalaman pelanggan dan keupayaan dalaman yang menyokong operasi terasnya. Istilah ini merangkumi kedua-dua jenama digital dan pemain tradisional yang mengubah perniagaan mereka dengan teknologi digital.

Strategi Digital

Strategi digital, kadang-kadang dipanggil strategi media digital, adalah satu pelan untuk memaksimumkan faedah perniagaan aset data dan inisiatif yang tertumpu kepada teknologi. Strategi digital yang berjaya memerlukan pasukan saling berfungsi dengan kepimpinan eksekutif, pemasaran dan ahli teknologi maklumat (IT) .

Transformasi Digital

Definisi transformasi digital. Transformasi digital adalah proses mengintegrasikan teknologi digital ke dalam semua aspek perniagaan, yang memerlukan perubahan asas dalam teknologi, budaya, operasi, dan nilai.

Advertisement

Perniagaan Digital / Digital Business
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Open chat
    MyBizCore : Boleh kami bantu ?